Jaká délka vlasů, když si chci dredy sepnout do drdolu?

2 příspěvky / 0 new
Poslední
Anonym
Jaká délka vlasů, když si chci dredy sepnout do drdolu?

Dobrý den,je mi teprve 13 let ale strašně mě fascinují dredy.Líbí se mi to úplně nejvíc.Mám vlasy tak pod ramena.Chtěla bych si nechat dredy udělat,ale mamka mi to zakazuje,prej jsem na to malá.Ale obarvit si vlasy na červeno mi dovolila tak bych strašně chtěla i ty dredy.Jenom se قناع الشعر المعجزة chci zeptat,jestli by se dredy v mojí délce vlasů dali sepnout do takovéhotoho drdolu jak to nosí ti lidi ..to je totiž nejleší úplně po tom šílím.a ještěse chci zeptat jestli by mi ty dredy nějak neodstávali od hlavy když mám vlasy dlouhé tak k lopatkám,ale spíš pod ramena.

Anonym

Dredy už vůbec nejsou IN. Nedělej to! Moje sestřenka je měla a když se jich pak chtěla zbavit, musela jít skoro do hola a navíc se jí udělala nějaká plíseň na pokožce hlavy a strašně dlouho to léčila, než jí začaly růst zase normálně vlasy. Hygienu přitom dodržovala, ale v těch smotancích se drží spousta bakterií , špatně se to suší a tak se tam množí.

Anonym

Nevím, jakej drdol máš na mysli,ale obyčejnej culík by ti udělat rozhodně šel, taky záleží na tom, jestli máš vlasy sestříhaný...chápu, že tě dredy uchvátili, ale s nima to není jen tak...pokud by byli udělaný pořádně, měli by ti tak první týden trochu trčet (to tím, že se musí u hlavy dost utahovat, taky z toho bolí hlava),jak ti budou vlasy odrůstat tak se budou povolovat, každej měsíc nebo dva by sis je měla nechat u hlavy(a pokud ti polezou vlasy i jende, tak po celý délce) zaháčkovat, jinak ti budou odrůstat a to není hezký, takže mysli na to, kdo by se ti to dělal...až tě to omrzí, vlasy musíš ostříhat, protože kdybys je rozčesávala, tak budeš mít vlasy hrozně polámaný a zničený. a kolikrát to ani nejde..bejt tebou bych ještě počkala, pořádně si pročti stránky o dredech a uvědom si, že je s nima práce a ne jen legrace a že zbavit se jich není jen tak :-)

Anonym

je pravda,že už moc IN nejsou.Někdy se na ně podívej zblízka jak je tam živo.Mám 2kamošky,měly dredy a jsou na ježka.dostaly vši a už to nešlo rozpustit jak měly vlasy zničené a spečené-takže NIKDY

Lin-da
Offline
Na fóru od: 08.01.2009

lol , drydy jsou luxusni , a když měli vši tak to byly pěkne hovady ty kamošky , dredy se norlalně myjí , akorat nespim použivat kondicioner :!: ... pry vši :lol: :lol: :lol:

Anonym

Ahoj kočky jak sem to tak pročítal tak si myslim že na každém přízpěvku pravdy trochu.Ja se děláním dredů zabejvám a baví mě to.Jestli by si chtěla dredy tak bych s tím taky raději počkal až budeš mít delší vlasy,ne že by ted nešli udělat ale přece jen to je na dýl.Jestli ti můžu poradit skus si nechat udelat na hlavě rasta copánky ty se po čase schoděj a uvidíš jestli te to bude bavit nosit neco takovýdleho na hlavě ;) jinak si myslim že když se o dredy staráš tak se takovejdlech breberek bát nemusíš

markisz
Offline
Na fóru od: 14.03.2009

Já si myslím že trošku větší vlasy by na to byly dobré. Alé ja bych si nikdy dredy nenechala udělat. :shock:

magdalenab
Offline
Na fóru od: 28.05.2009

Souhlasím, :lol: že názory zde jsou mírně stupidní.U dredů se nehodnotí jestli jsou nebo nejsou IN. To je nesmysl, dredy jsou životní styl a kultura, která sahá do dávných dob ať už s kořeny v africe nebo indii. A člověk tenhle účes musí pochopit. Je to tradiční účes a musí se o něj pečovat jako o jakýkoli jiný účes. Co děláte ,když vylezete z vany? Dávate na vlasy kondicionery a kůry?Fénujete, tužíte, lakujete,žehlíte,kulmujete? Ano a u dredů zase pomačkáváte umyté dredíky do ručníku, rolujete,aby byl hezký tvar dredů udržen, tu a tam vystrčený vlásek proháčkujete atd...každý se o vlasy stará jinak...a někdo vůbec že...Za svůj život jsem viděla dost dredů a také dost pěkných dredů o které se nositelé perfektně starali. Takže podobné pohádky vyprávějte někde jinde......Více info o dredech a afroúčesech (popř.objednávky):magdalenabekeska@gmail.cz

magdalenab
Offline
Na fóru od: 28.05.2009

Verunkko,mimo jiné já dělám i dočasné dredy,nepermanentní,mrkni na net...na pojmy synthetic dreads,silky dreads ,pseudo dreads apod.....

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

Ahoj.sice jsem jen o 10let starší než ty!?ale ve 13letech mi to také přijde opravdu brzo..a není to moc moderní to je fakt..mě se to moc už teda nelíbi.Myslím si že přirozenost je ted modernější,lepší a hezčí!
Tvé mamce se nedivimm..:) ale když se dredy udržuji myslím si že by si vši chytit neměla.můj kámoš má dredy až do pulyzad ale ten to má z praktického hldiska.své vlasy má šíííílěně moc kudrnaté a stím by bylo hoodně prace na kluka.a když si to hustý hááro myje tak mu to schne snad celyden.Já nevím..rozmysly se dobře,cesty není zpet.ikdyž jak tady psala slečna že děla doačasné ,tak by si to mohla zkusit a slíbit mamce že je to jen na čaa? hmm?? ;)

zdencaa
Offline
Na fóru od: 26.08.2009

Ahoj,taky bych řekla že by sis mela ještě počkat ve 13 letech je na rozhodnutí o dredech ještě brzy.Za rok se ti bude líbit třeba něco jiného.S tím drdolem bych ti jen řekla,že mám kamarádku a ta měla vlasy skoro k zadku a drdol ji jde nádherně.Má je už dva roky a žádné vši ani nemoc pokožky se neobjevila.Ba naopak ji velice sluší a je s nimi spokojená.Je to jen o tom,že každému to nesedne.Tak to máš i s barvením,může se stát,že někomu naskočí alergie, ale to jsou většinou vyjímky.Když se rozhodneš dredy sundat tak nemusíš jít úplně dohola stačí si je nechat dostatečně odrůst a pak si vybrat nějaky hezký kratší sestřich.Myslím si,že dredy nejsou chvilková záležitost,když už se pro ně rozhodneš tak by jsi měla s nimi mít trpělivost a nestříhat je za půl roku.

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

Ahoj. tka to ve 13 letech se mi zdá také nějak brzo ale to je věc názoru a rodiču že?! jak ti to dovolí ale vlas by urco měly být dost dlouhé aspon na zááda aby to šlo hezky zamotat!ale řekla bych že už se tyto dredy moc nenosi!??

robinka
Offline
Na fóru od: 07.06.2009

Vši se dají chytit i bez dredů...třeba v autobusu:)) Ale já osobně za dredy dávám palec dolů...a k dívce mi to vůbec nejde!!! I když vím, že je to určitý styl života :(

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

JJ. asi táák. mne už se to také nelibi. dřív to bylo dost moderní a je to styl.. a dobou ale nevim no..
a vši o tom ani nemluvim..ale myslim že když se vlasy nemyjí je to hned ani nevís!

Susanna
Offline
Na fóru od: 04.09.2009

Mě se dredy taky nezamlouvají.. :|

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

JJ. ale jak komu to slučší.pokud nosi ten styl oblečební k tomu tak budiš..ale už to proste není IN... nevím no..mne to nikdy nelákalo..pak už není cesty zpet.A vím že kamos po několika letech to ted rozčesal a vyrval si tím chudák i dost vlasu. :roll:

croata
Offline
Na fóru od: 01.09.2009

Ahoj.Tak ze zkušeností mám dready od 14ti let do dneška, nemám plíseň na hlave. Vši jsou strašák pro každého nejen pro lidi s dready ale chytit je může opravdu každý, jen je rozdíl v tom že když je někdo přitáhne ze školy domů a má normální vlasy tak hnidy a vši všivákem vyčeše kdeždo u dreadů to nejde.
Fáma že dready nejdou rozčesat je opravdu už překonaná, po ramena dready rozčešeš ovšem záleží i na kvalitě tvého genetického fondu kolik vlasů se zachová.
Dále pletu dready nějakých 7 let a přijde mi lepší nechat si udělat dready na vlasech kratších, po ramena po lopatky než si je nechat narůst do pasu a pak zadredit a to z důvodu postupného vypadavání vlasů, vyčesávání vlasů, mechanického a chemického poškození zkrátka. Jistě sis všimla že vlasů v culíku je ke konci culíku míň. U dreadů vypadané vlasy zůstavají v účesu.
Drdol možná hned neuděláš, ale dready se dají všemožně uzlovat a zaplétat takže i tak bys nelitovala než doroste délka na drdoly. Ale je třeba pamatovat na to, že péče o dready je náročnější než o klasické vlasy. Když jsou dready "čerstvé" vlasy se snaží dostat z dreadů bez základu a tak je třeba častěji háčkovat. Když jsou starší tak už stačí háčkovat jen odrusty.

Původ dreadů .. no někdo ho datuje ke starým egypťanům indům ale podle mě takový pravěký clověk bez hřebenu a kondicionéru by je mohl mít taky. To že je proslavil Bob Marley je pravda, ale kvůli tomu hned nemusí být každy kdo je nosí Rastafarián.

A pokud ti opravdu máma nedovolí tak brzy dready a neprosadíš si je tak si zkus třeba rastacopánky nebo pseudo dready kterých je nekolik druhů a vydrží pár měsíců.

zdenkas
Offline
Na fóru od: 05.11.2009

Já jsem také pro udělat copánky a pak znich vytvořit zázrak, kterej můžeš vždycky bez problému sundat dolů. :D

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

Jj. copánky určo lepší než dredy.to rozhodně.a vlasy vypadají alespon upravené a dredy..nic moc.podle mne!

zdenkas
Offline
Na fóru od: 05.11.2009

Tak co, pustila jsi se do těch dredů nebo jsi od nich upustila? Dej nám vědět. :lol:

daara
Obrázek uživatele daara
Offline
Na fóru od: 28.03.2009

NO to je dobrá otázka.vždy chtějí poradit ale pak nepísnou :D :D
dobrá by byla i fotka ale!

zdenkas
Offline
Na fóru od: 05.11.2009

Asi je teď slečna rozpačitá, protože někdo je pro a někdo proti. Ale proti je nás asi více. Raději ať počká. :D

Anonym

Tak to se moc nemáš je mi taky 13 a mamka mi dredy dovolila ale pseudo dredy :) já úplnmě miluju dredy!! A drdoli jsou lehké ale když si necháš udělat ze svých vlasů dredy tak ti drdol nepůjde ten velkej hezkej ale když s do vlasů necháš přidat kanekalon což bys měla dlouhé dredy tak to ti ten krásnej velkej drdol půjde ;)

 

Anonym

Ahoj, dready mám již 4. rokem a nemohu si vynachválit! žádné vši a ani jiné breberky opravdu nemám! Každý, kdo žije v tomto omylu (tedy pokud je o dready pečováno) je v šoku, jak mám pěkné, opečovávané a voňavé! Je to vše o lidech...Ano, jsou tací šmudlové, kteří mají dready "nechtěně" a podle toho vypadají..Ovšem tuto podobu dreadů si bohužel zbytek našeho (bohužel) komunistického národa zaškatulkuje..Nicméně, jelikož jsem měla velmi jemné a ne zrovna husté vlasy, dlouho jsem váhala...Proto napřed doporučuji tzv. pseudodready z kanekalonu. Vyzkoušíš si sama, jestli s tím vydržíš..

Sylvie03
Obrázek uživatele Sylvie03
Offline
Na fóru od: 21.10.2013

Podle mého názoru by byla vhodnější varianta pseudo dready anebo rasty, protože v 13 nám všem připadali dready cool a celkově má člověk jiný pohled na svět, myslím si že bys  mhola za nějaký čas litovat a kdyby sis je třeba v 17 sundala musela  bys mít vlasy hodně nakrátko a nebo úplnýho ježka což málokomu sluší a v 17 jde holkám hlavně o to aby se líbili.

Zkus nejdřív copánky a sama uvidíš, že tě to po určitý době přestane bavit, ale narozdíl od dreadůnebude problém je rozplést a po pár regeneračních kůrách budeš mít vlasy zase jako dřív:)

devilbajka
Obrázek uživatele devilbajka
Offline
Na fóru od: 01.06.2009

Ahoj, děláme v našem studiu dready i pseudodready. Můžu ti jednoznačně doporučit pseuda, i  vzhledem ke tvému věku, můžeš je totiž kdykoliv sundat, změnit barvu, či strukturu, atd. dají se prostě kdykoliv znovu použít a tvoje vlásky zůstanou netknuté.   Pseuda se dají udělat hodně tupírovaná, která vypadají úplně realisticky, anebo jen lehce tupírovaná, či skoro vůbec, variant je spousta, vč. barevného provedení.  

www.crazystyle.cz  najdi si svůj styl :)